Personal page - Viorel Horoi

To know or not to know, that's the question (Emil Racovita)

Proiecte

Acasa Home Page Accueil Contact


Proiecte


Lista non-exhaustiva

In lucru

CaveSearch – baza de date spatiala ; aplicatie MapServer privind gestiunea si accesul la informatia specifica carstului prin intermediul Internetului. Studii de caz - zona Sodol, Resita, Romania si Quebec, Canada.

 

Realizate

Horoi, V., Hurezan, R., Suran, B., Topliceanu, M., 2007L’Inventaire du karst du Québec. Oferta realizata in cadrul Departamentului de Geografie, UQAM, privind realizarea unui SIG permitand gestiunea datelor spatiale referitoare la carstul din Quebec.

Horoi, V., Hurezan, R. 2007Intégration et visualisation des données géographiques : étude de cas – Foret d’Enseignement et de Recherche du Lac Duparquet. Proiect realizat in cadrul Departamentului de Geografie, UQAM, privind integrarea diferitelor tipuri de date spatiale si prezentarea lor pe Internet .

Horoi V.  2005 – Amenajarea turistica a pesterii Dambovicioara (Parcul Naional « Piatra Craiuluui », Romania). Societatea Romana de Speologie Carstologie. Este propusa o metoda de reamenajare a pesterii care combina in mod armonios necesitatea asigurarii unui flux turistic in crestere, calitatea si diversitatea informatiei oferite si monitorizarea parametrilor de mediu in vederea stabilirii unui regim optim de exploatare fara a afecta mediul subteran.

Horoi, V., Povara, I., 2004 Studiu tectonic privind conditiile de aparitie ale izvorului carstic Domogled, Baile Herculane, Romania. Institutul de Speologie "Emil Racovita". Este vorba despre un studiu microtectonic de detaliu privind zona de aparitie a izvorului Domogled in vederea identificarii solutiilor tehnice pentru limitarea infiltratiilor.

Horoi, V., Povara, I., Baciu, M., Marin, C., Nicolescu, T. 1997Studiul infiltratiilor din mina de sare de la Slanic Prahova, putul Unirea. Institutul de Speologie "Emil Racovita". Este vorba de un studiu hidrogeologic realizat in jurul putului Unirea cu scopul de a identifica traseele culoarelor de scurgere subterana  apelor care se infiltreaza in put.

Constantinescu T.,  Horoi V. et al  2004 – Inventarul pesterilor din Masivul Piatra Craiului. Societatea Romana de Speologie si Carstologie. Este vorba de un studiu complex care priveste identificarea celor mai importante pesteri din masiv, cartarea lor, identificarea si descrierea faunei gasite si prevederea masurilor de protectie necesare pentru fiecare caz in parte.


©2005 Saturday, January 16, 2021